Hoppa fallskärm på låtsas

Reklam: 5D-upplevelse med Lotto

Tänk att få testa på att uppleva sina drömmars äventyr i världen, fast du bara är kvar i Sverige. Som del av en kul kampanj lät Lotto några personer testa detta genom en 5D-upplevelse.

Bakgrunden till kampanjen är vad svenskar skulle göra om de blev miljonärer, helt enkelt vad som står på deras ”Bucket list”. Som att resa jorden runt, dyka bland korallrev, kasta dig handlöst ut från berg och vila upp dig på världens vackraste stränder.

Tillsammans med cirkusgruppen ”Burnt out punks” så skapade Lotto en unik 5D-upplevelse baserat på en undersökning om svenskarnas bucket list. Experimentet bestod av fem sammansatta sektioner som byggdes upp i en gigantisk hangar i Botkyrka utanför Stockholm. För att ta upplevelserna och verklighetskänslan till en ny nivå konstruerades speciella simulatorer och effekter i samråd med cirkusgruppen ”Burnt out punks”. Fem olika bucket list-upplevelser iscensattes och sex deltagare fick sedan testa dem.

1. Hoppa fallskärm. Deltagarna hängde i en sele sex meter ovanför marken. En stor fläkt, en vattenspruta och artificiella trädtoppar adderade till 5D-upplevelsen.
2. Resa till en paradisö. Sand, saltvatten och en stark värmelampa fick det att kännas som deltagarna befann sig på en paradisö.
3. Helikopterskidåkning. Deltagarna spändes fast i ett gigantiskt hamsterhjul med pjäxor och stavar. Flertalet fläktar, trädtoppar och en snömaskin fick deltagarna att känna som de flög ner för ett snötäckt berg.
4. Åka på safari i Afrika. För att få deltagarna att känna sig som att de verkligen befann sig på savannen adderades ett underlag av gräs och lera, dunsande sandsäckar som simulerade elefantsteg, en specialbyggd trumpet (som imiterade elefantljud) och en artificiell snabel.
5. Dyka vid Stora Barriärrevet. Specialgjorda undervattens-VR-glasögon, en 5 000-liters vattentank, säkerhetsdykare och en hajfensprotes fick deltagarna att tro att de verkligen dök med hajar.

Lotto uppmanar nu nyfikna att anmäla sitt intresse om man vill vara med i nästa fas av experimentet. Mejla till JagVillTesta@TheLottoBucketlist5DExperience.se

Jag vet inte vad ni läsare tänker, men jag är definitivt intresserad. Speciellt om de kommer att göra något nytt med 5D. Hela testet gör en nyfiken på när vi kommer att se mer kommersiella tillämpningar av 5D. Det blir liksom en annan grej att ”hoppa fallskärm” på t.ex. Kick-offen/svensexan än klassikern Go-cart.

5d-upplevelse

Detta inlägg är reklam från Lotto/Svenska spel men mina egna åsikter.


Sponsrade produkter
Skylt, Ingen reklam tack
Skylt, Ingen reklam tack
20.00kr hos Megafynd
Megafynd

Till butiken
Ingen reklammagnet
Ingen reklammagnet
40.00kr hos SmartaSaker
SmartaSaker

Till butiken
Plastmo TwinLite 16mm rök
Plastmo TwinLite 16mm rök
1029.00kr hos e-byggstore
e-byggstore

Till butiken
Dörrskylt Oval Ej Reklam 9 cm
Dörrskylt Oval Ej Reklam 9 cm
15.00kr hos Odla
Odla

Till butiken

Kategori: reklam

| 21 september 2017

Om skribenten ()

Mikael Lindström är Prylkolls nye ägare och ansvarig utgivare från och med januari 2014. Ibland hinner han även skriva en notis eller två.