Enklare med laser

Avståndsmätare laser: Test av Bosch PLR 15

Det finns en del prylar som man inte insett hur mycket man saknat en sådan förrän man testar den för första gången. En avståndsmätare med laser är precis en sådan.


Bosch PLR 15
Jag är ingen duktig hemma fixare, så just av den anledningen, så vill jag hellre använda data än att gå på magkänsla. Så när jag satte upp två tavlor på barnen hemma, så var det en himla mätande med tumstocken hemma för att så tavlorna på både bra avstånd från varandra och från väggen. Då hade jag definitivt haft nytta av en lasermätare. Samt när när det är dags att byta möbler och man vill enkelt mäta utrymmena för de nya möblerna och mäta de gamla innan de säljs på blocket. Man kan även enkelt mäta barnen med den (då det inte alltid är så enkelt att få dem att ställa sig stilla mot en vägg).

För just uppsättning av tavlor, tycker jag det är smidigt med holdfunktionen, dvs att man sparar föregående värde genom ett knapptryck, så kan man enklare justera tavlorna med samma avstånd.

Slutligen så finns det en användning, som jag nog tycker är den allra bästa, då tumstock/mätband inte fungerar lika smidigt. Det är när man ska parkera inne i stan och behöver veta om du står inom 10m från en korsning eller 10m innan ett övergångsställe. Tidigare hade jag ett stort mätband (behöver ju minst 10m och detta var 50m) i bilen som jag aldrig använde (frun hade skämts ihjäl om jag gått ut och börjat mäta). Nu kan jag enkelt ha avståndsmätaren i fickan, gå ur bilen, mäta på under 1s och veta om det är ok att parkera där eller inte. Klockrent.

Några korta fakta om Bosch PLR 15

  • Noggrann avståndsmätning med laserteknik
  • Intuitiv hantering tack vare smidig enknappsfunktion
  • Liten, kompakt och smidig nog för byxfickan
  • Lättavläst display med bakgrundsbelysning
  • Mäter upp till 15 m
  • Hold-funktionen sparar sista mätvärdet
  • Softgrip ger smidig användning

 

 


Sponsrade produkter
Bosch PLR 15
Bosch PLR 15
602.00kr hos ComputerSalg.se
ComputerSalg.se

Till butiken

Etiketter: ,

Kategori: test

| 4 februari 2015

Om skribenten ()

Mikael Lindström är Prylkolls nye ägare och ansvarig utgivare från och med januari 2014. Ibland hinner han även skriva en notis eller två.