Jennifer om Xperia X10 mini pro

Idag onsdag blir Sony Ericsson Xperia X10 mini pro tillgänglig i svenska butiker.

Precis som med brorsan X10 mini har jag låtit Jennifer Bark berätta vad hon tycker om nya X10 mini pro med fysiskt tangentbord.

Du som hänger på Prylkoll har kanske uppmärksammat min hyfsat färska recension av Sony Ericssons Xperia x10 mini. För en vecka sedan fick jag X10 mini pro i min hand, och ska nu följa upp med en recension även av denna minsting.

Det här skiljer mini från mini pro

– Textinmatning
Som förmodligen få insatta har missat är den allra största skillnaden mellan mini och mini pro den att proversionen utrustats med ett utdragbart QWERTY-tangentbord. Specifikationen “för snabb textinmatning” sätter verkligen fingret på vad den gör. Plötsligt är hela det störiga moment som jag upplevde med X10 mini – krångligheten att snabbt skriva mycket och rätt, till och med på “enkel smsnivå” – helt väck. Att mata in och ut tangentbordet går, precis som man väl bör förvänta sig, på räls. Och väl ute serverar det dig hela alfabetet, inklusive å, ä ö och andra tecken på en lätthanterlig silverbricka. Kan tänka mig att den lite mer knubbfingrade kan uppleva knapparna lite väl små och tätsittande.

– Minimalism
En ofrånkomlig effekt av tangentbordet är förstås att mini pro är något volymiösare än mini, både på längden, bredden och djupet. Du får inte samma djupt extatiska “smartphone, you gotta’ be kidding me?!”-känsla av att hålla X10 mini pro i handen, men skillnaden utgörs av några ynka milliemeter och viktmässigt 32 gram. Dessutom vilar den precis lika skönt i handen.


Sponsrade produkter
Sony Xperia X10 mini pro - Sony Ericsson Batteri BST-38
Sony Xperia X10 mini pro - Sony Ericsson Batteri BST-38
109.00kr hos Teknikdelar SE
Teknikdelar SE

Till butiken
eQuipIT Batteri Sony Ericsson Sony Ericsson Xperia X10 mini pro
eQuipIT Batteri Sony Ericsson Sony Ericsson Xperia X10 mini pro
99.00kr hos eQuipIT
eQuipIT

Till butiken
Sony Ericsson EP800 USB-laddare - Swap
Sony Ericsson EP800 USB-laddare - Swap
39.00kr hos 24.se
24.se

Till butiken
ZTE laddare Micro-usb
ZTE laddare Micro-usb
35.00kr hos 24.se
24.se

Till butiken

Sidor: 1 2 3 4

Etiketter: , , ,

Kategori: mobil, test

| 30 juni 2010

Om skribenten ()

Före detta chefredaktör, numera skribent nån gång då och då. Hittas numera på Bilkoll.se och som grundare & CEO för Yebo!World.