Spotify

Lägger Spotify ut falska artister?

Spotify har nyligen anklagats för att de fyller ut sina spellistor med egna låtar med anledning att minska royalty-utbetalningen till artister. Spotify nekar till anklagelserna.

Det är en rapport som publicerades förra året som ligger till grund till att Spotify misstänks smyga in egenproducerade musikstycken i populära förhandsgjorda spellistor.

Det som kännetecknar dessa egenproducerade musikstycken är att de är publicerade under artistnamn som inte tycks existera på internet eller andra musiktjänster i övrigt. oftast har dessa artister ett enda album med bara någon enstaka låt på som oftast är väldigt populär på tjänsten.

Spotify om anklagelserna:

– Vi gör inte och har aldrig gjort ”falska” artister och placerat dem i Spotify-spellistor. Kategoriskt osant, helt och hållet. Vi betalar royalty för alla spår på Spotify, och för allt vi lägger i spellistor. Vi äger inte rättigheterna, vi är inte ett skivbolag, all vår musik är licensierad från rättighetsinnehavare och vi betalar dem – vi betalar inte oss själva.
Music Business Worldwide har följt upp med en ny artikel, där det påpekas att Spotifys uttalande inte reder ut huruvida artisterna ifråga är falska eller inte.

ge3tfn8z

 


Sponsrade produkter
Sonos Play:1
Sonos Play:1
2299.00kr hos Gaminggadgets
Gaminggadgets

Till butiken
Sony SRS-XB30
Sony SRS-XB30
1190.00kr hos BRL Electronics
BRL Electronics

Till butiken
JBL Flip 4
JBL Flip 4
1390.00kr hos Lars Bengtsson Ljud /Video
Lars Bengtsson Ljud /Video

Till butiken
Bang & Olufsen BeoPlay A9 MK2
Bang & Olufsen BeoPlay A9 MK2
20490.00kr hos Royal Design
Royal Design

Till butiken

Etiketter:

Kategori: nyheter

| 31 juli 2017

Om skribenten ()