Dags för trådlösa hörlurar?

Nya iPhone 7 saknar hörlurskontakt

Det blir lätt att bara lyfta fram positiva saker med nya iPhone 7, men det finns även en nackdel: den saknar traditionell hörlurskontakt.

Istället kommer de nya earPods lurarna att komma med en lightning kontakt. Samt att det följer med en adapter så man kan använda vanliga 3,5mm pluggar också.

Detta var något som gick rykte om i våras, så det kommer inte som en total överraskning. Men det har väckt en hel del arga röster på nätet. Främst för att det blir ett problem om man vill lyssna på musik och ladda telefonen samtidigt. Det finns naturligtvis företag som kommer tillverka lightning grenuttag, så att du kan båda ladda och lyssna. Men optimalt är det inte.

Själv lyssnar jag mest på musik i mobilen med trådlösa hörlurar, så jag skulle inte säga att jag påverkas. Om du ändå vill använda trådat, så finns adaptern.

Orsaken till förändringen är troligen delvis kommersiellt (de vill sälja fler trådlösa hörlurar som deras nya airPods och Beats-lurar), men också för att förbättra telefonen. Då de fick mer utrymme för annan teknik, när 3,5mm pluggen togs bort.

Vad tycker du? Var det bra eller dåligt att de tog bort den?

iphone-7-och-iphone-7-plus


Sponsrade produkter
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8
7490.00kr hos Cyberphoto
Cyberphoto

Till butiken
Samsung Galaxy S7 32GB
Samsung Galaxy S7 32GB
5790.00kr hos Intropris
Intropris

Till butiken
Apple iPhone 8 64GB
Apple iPhone 8 64GB
7490.00kr hos Cyberphoto
Cyberphoto

Till butiken
Samsung Galaxy S8+ 64GB
Samsung Galaxy S8+ 64GB
8990.00kr hos Intropris
Intropris

Till butiken

Kategori: mobil

| 15 september 2016

Om skribenten ()

Mikael Lindström är Prylkolls nye ägare och ansvarig utgivare från och med januari 2014. Ibland hinner han även skriva en notis eller två.