FOTO

Sony släpper kompaktkameran RX1R II i fickstorlek

Sony har utökat RX-familjen med ännu en medlem. Den nya kompaktkameran har en 42,4 megapixel bakbelyst fullformatsenor, nedfällbar XGA OLED-sökare och spelar in videor i full HD 1920×1080 på 60p, 30p eller 24p. Rx1R II kommer ut innan jul.

Sonyrx1rii_0

Tack vare Sonys senaste tillskott behöver man inte ha en stor systemkamera för att ta riktigt bra bilder. RX1R II får plats i fickan, men är ändå kraftfull nog att ta riktigt högupplösta bilder och videor.

Sensorn har som sagt 42,4 megapixel och en ljuskänslighet på upp till 104200 ISO samt en väldigt hög hastighetssökning i autofokus. Sensorn har också 399 fokuspunkter, vilket ska höja träffsäkerheten i mörka ljusförhållanden.

Enligt Sony har kameran också världens första variabla optiska lågpassfilter med tre inställning.

De tre inställningar för lågpassfiltret3 är ”av”, som är lämplig vid prioritering av upplösning, ”standard” är en avvägning mellan upplösning och borttagning av moiré- och färgartefakter, och ”hög” som lägger större tonvikt på att minska moiré och artefakter.”, skriver Sony i pressemeddlandet.

Kamerans sökare ligger på 2,4 megapixel, och är uppfällbar. Det går alltså att fälla in den i kamerahuset så att den inte är i vägen. Zeiss Sonnar T* 35 mm F2-objektivet har finjusteras för att kunna göra sensorns prestanda rättvis.

Sony RX1R II kommer ut i december, men vad det svenska priset blir är inte känt än. I USA kommer den kosta 3299 dollar, eller ungefär 26700 kronor.


Sponsrade produkter
Sony Cyber-shot DSC-RX1R II
Sony Cyber-shot DSC-RX1R II
39990.00kr hos Cyberphoto
Cyberphoto

Till butiken

Etiketter: ,

Kategori: foto

| 16 oktober 2015

Om skribenten ()

Simon Nilsson Larsson skriver om alla möjliga sorters prylar.