Supersmidigt

The Superbook: gör din smartphone till en dator

The Superbook är lösningen för den som inte orkar lägga ut pengar på att byta laptop var tredje år för att det ska funka. Då smartphone-teknologin har kommit så pass långt att de numera är laptops i miniformat har utvecklarna för Superbooken helt enkelt skapat en produkt som släpper loss telefonens prestanda i ett bekvämare arbetsredskap.

Det som begränsar smartphones idag är främst skärmstorleken och det begränsade gränssnittet, så med funktioner som en större skärm, tangentbordsgenvägar, touchpad och modifierad mjukvara lovar utvecklarna att göra om din android-smartphone till en laptop. Så i stället för att uppgradera både telefon och laptop var tredje år kommer man nu undan med bara den ena.

Superbooken kan ses som ett skal som aktiveras när en android-smartphone ansluts via en USB-kabel och den kan då även utnyttja telefonens wi-fi, bluetooth. Den uppmärksamma har vid det här laget lagt märke till att det står android-smartphone vilket tyvärr är en av nackdelarna med produkten då iPhone användare troligen kommer få titta på från sidlinjen tills en motsvarande produkt kommer för Appleanhängarna. Men sitter man inne på en android-smartphone känns det som en nobrainer att införskaffa Superbooken i stället för att lägga pengar på surfplattor och laptops då den, om du har en vettig telefon, borde ta hand om de behov man har i till exempel klassrummet, på tåget eller på flyget. Batteritiden uppskattas till 8 timmar och den laddar även den anslutna telefonen, ett minus som bör uppmärksammas är dock skärmen som tyvärr inte överstiger HD-kvalitet i grundutförandet men för 30 dollar extra så kan man välja en full-HD skärm. Prislappen för produkten är 109 dollar (för 768px) eller 139 dollar (för 1080px) . Eftersom the Superbook är ett nyligen avslutat Kickstarterprojekt, så är tyvärr inte produkten tillgänglig för direkt leverans, men du kan göra en pre-order. Så passa på nu och beställ din Superbook.

the-superbook

Gästinlägg av Pontus Jonasson


Sponsrade produkter
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8
7490.00kr hos Cyberphoto
Cyberphoto

Till butiken
Samsung Galaxy S7 32GB
Samsung Galaxy S7 32GB
5790.00kr hos Intropris
Intropris

Till butiken
Samsung Galaxy S8+ 64GB
Samsung Galaxy S8+ 64GB
8990.00kr hos Intropris
Intropris

Till butiken
Huawei Honor 9 Dual SIM
Huawei Honor 9 Dual SIM
4990.00kr hos Intropris
Intropris

Till butiken

Etiketter:

Kategori: data, mobil

| 12 september 2016

Om skribenten ()

Mikael Lindström är Prylkolls nye ägare och ansvarig utgivare från och med januari 2014. Ibland hinner han även skriva en notis eller två.