Test av Cisco Flip Ultra HD funcamPrylkolls gästkrönikör Anna Raftsjö har testat den nya generationens Flip funcams i ungefär en månad.

Läs vad hon tycker om Flip Ultra HD 8GB.

Knappt större än en mobil och med en vikt på 128 g är den perfekt att ha i handväskan eller fickan. Jag som inte är någon stor prylnörd utan gillar det enkla och funktionella älskade den vid första anblicken. Den är liten, snygg och är så enkel att använda att min sjuåring inte hade några problem att hantera den.

Jag behöver inte läsa någon manual utan trycker på den stora röda knappen för att filma. Den startar snabbt vilket gör att man inte behöver missa roliga saker medan man väntar på att få igång kameran.

Flipvideo filmar i HD och bilden blir riktigt bra, något man ser om man ansluter den till TVn vilket man enkelt kan göra med en vanlig HDMI-kabel. Skärpan är bra och även en glad amatör kan få till riktigt bra klipp.

Ljudet däremot funkar för semesterklipp och videobloggande men jag försökte mig på att filma musik vilket inte fungerade bra alls utan lät ganska burkigt, mikrofonen är inte direkt anpassad för konserter.

När man sedan ska föra över filmerna till datorn flippar man bara ut den lilla USB-kontakten på sidan av kameran. En feature som känns mer gullig än praktisk.

Spontant känns det som den grej på kameran som först kommer gå sönder eftersom kameran, även om den är lätt, hänger i luften med all tyngd på kontakten. Hade jag köpt en Flip skulle jag definitivt investerat i en längre USB-kabel för att slippa det problemet.

Flipvideo kommer med ett program som kan användas för att redigera och dela med sig av sina filmer till exempelvis YouTube, Twitter och Facebook. Det är superenkelt att föra över filmerna till datorn vilket borde göra Flipen till ett perfekt verktyg för videobloggande.

Problemet är att det tar sjukt lång tid att dela med sig av sina klipp. För videoklipp under minuten går det hyfsat men för klipp på bara några minuter tar det så lång tid att man hinner bli gråhårig. Kanske inte några problem om man har en jättesnabb upkoppling men har man tänkt ta med sig kameran på resan kan det bli problem.


+ bra bildkvalitet
+ otroligt liten, smidig och enkel att använda
+ snabbstartad


– Inte jättebra ljud
– Tar lång tid att föra över filmerna till t ex youtube
Flipvideo är en superenkel söt liten kamera som fyller sin funktion som allroundkamera att ha med överallt, dessutom är den skön att hålla i och väger nästan ingenting. Dålig delningsfunktion drar tyvärr ner betyget ordentligt.


Flips egen webbplats
Flip Ultra HD 8GB på Prisjakt


Sponsrade produkter
Samsung Clear View Stand Cover (Galaxy S8)
Samsung Clear View Stand Cover (Galaxy S8)
329.00kr hos 24.se
24.se

Till butiken
iDeal of Sweden Fashion Wallet (iPhone 7/8)
iDeal of Sweden Fashion Wallet (iPhone 7/8)
399.00kr hos iPhonebutiken
iPhonebutiken

Till butiken
Samsung LED View Cover (Galaxy S8)
Samsung LED View Cover (Galaxy S8)
389.00kr hos 24.se
24.se

Till butiken
Samsung S View Cover (Galaxy S7)
Samsung S View Cover (Galaxy S7)
349.00kr hos Intropris
Intropris

Till butiken

Etiketter: , , , ,

Kategori: foto, test, video

| 18 januari 2011

Om skribenten ()

Före detta chefredaktör, numera skribent nån gång då och då. Hittas numera på Bilkoll.se och som grundare & CEO för Yebo!World.