Varför inte skriva om äpplet?

Är du pryltokig och på väg att skriva en uppsats?

Har du tänkt på att du kan kombinera ditt intresse med ditt plugg, nästan oavsett vilket ämne du faktiskt studerar? När det börjar bli dags att skriva ett större arbete eller en uppsats så brukar man alltid bli nervös och det kan kännas som ett stort och svårt projekt att ta sig an. Tänk om!

Fundera över vad du faktiskt tycker är kul och försök sedan hitta en vinkling på detta som passar ditt ämne. Det går att skriva om tekniska prylar som smartphones eller datorspel även om du studerar matematik, sociologi eller pedagogik. Faktum är att alltid finns olika aspekter av dina intressen som kan komma att vinklas för att passa för en vetenskaplig frågeställning.

Vill du skriva om Apples framfart genom ett ekonomiskt perspektiv? Eller kanske smartphones effekt på ökad produktivitet utifrån ett HR-perspektiv? Eller tvärtom – vad den sociologiska konsekvensen blir av att vi fastnar framför våra skärmar? Det finns många olika sätt att ta sig an ett ämne som du både tycker är kul och som har vetenskaplig relevans.

På sidan Uppsats.org kan du enkelt söka runt på vad andra har skrivit om. Vare sig det du är intresserad av iPhone, Android eller andra teknikprylar som du själv använder. Det finns egentligen inga fasta regler för att din uppsats måste handla om ett traditionellt ämne utan det går att anpassa ditt intresse till dina studier. Det blir både roligare att skriva och förmodligen också roligare att läsa!


Sponsrade produkter
Garmin Forerunner 235 HRM
Garmin Forerunner 235 HRM
2916.00kr hos OutdoorExperten
OutdoorExperten

Till butiken
Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2
1878.00kr hos Asedo
Asedo

Till butiken
Fitbit Alta HR
Fitbit Alta HR
1721.00kr hos Asedo
Asedo

Till butiken
Garmin Fenix 5
Garmin Fenix 5
5069.00kr hos Cyberphoto
Cyberphoto

Till butiken

Etiketter: ,

Kategori: nyheter

| 22 maj 2017

Om skribenten ()

Mikael Lindström är Prylkolls nye ägare och ansvarig utgivare från och med januari 2014. Ibland hinner han även skriva en notis eller två.