Elscoter

Gogoros Smartscooter EV kommer till Europa

I somras släppte Gogoro sin elektriska scooter i Taipei, Taiwan. Sedan dess har den sålt i 2000 exemplar, och laddningsstationer finns på över 90 platser. Nu rullar den in i Europa, och närmare bestämt Amsterdam.

Gogoro-Family-Shot-0617

Gogoro finansierade sin elscooter med hjälp av crowdfunding, och lyckades på det viset samla in över 180 miljoner dollar. Nu utökar företaget sin verksamhet och tar sikte på Holland. Amsterdam blir nämligen den andra staden i världen som kan ta del av den nya mopeden.

Vad som skiljer Gogoro Smartscooter EV från andra elfordon är när batterierna tar slut så rullar man in på en laddningsstation och byter ut de två urladdade batterierna mot två nya. Det gör att ”tankningen” tar mycket kortare tid än om man behövt koppla in en kabel och låta den ladda upp batteriet.

För att det ska fungera har Gogoro börjat samarbeta med bland annat mackar, så att det alltid finns en laddningsstation i närheten. I Amsterdam arbetar den taiwanesiska startupen med Smart City Experience Lab, som kommer göra den smarta scootern och batteristationer tillgängliga i staden.

Gogoro Smartscooter EV kommer till Amsterdam under första halvan av 2016, och till andra europeiska länder senare under året.


Sponsrade produkter
Gogos GOGO'S Superstar Pack
Gogos GOGO'S Superstar Pack
15.00kr hos BR Leksaker
BR Leksaker

Till butiken
Gogos GOGO'S Superstar Pack
Gogos GOGO'S Superstar Pack
15.00kr hos Toys R Us
Toys R Us

Till butiken

Etiketter: , ,

Kategori: bilar

| 17 november 2015

Om skribenten ()

Simon Nilsson Larsson skriver om alla möjliga sorters prylar.