Smidigt med ånga

Test av Philips Steam&Go 2-i-1 – en steamer/ångstrykjärn

Jag måste erkänna att strykning inte riktigt är min grej och det är inte särskilt ofta jag gör det, men jag fick tag på ett testexemplar av Philips Steam&Go 2-i-1 och det här mina erfarenheter från testet.

Philips Steam-Go 2-i-1

Philips Steam&Go 2-i-1 är en steamer/ångstrykjärn som går att stryka med både horisontellt och vertikalt. Om du (som jag) tillhör de som inte stryker dina kläder varje gång du tvättar men ändå behöver platta ut en och annan rynka emellanåt så räcker detta ångstrykjärn för att täcka dina behov. Det är litet i storlek, går snabbt att värma upp och är lätt att arbeta med. Du kan stryka plaggen hängande eller liggande som vanligt med hjälp av den tillhörande strykplattan.

T.ex. när jag använt den är när jag sent kommer på att det vore snyggt att ha på sig en skjorta till något tillfälle, men att skjortorna i garderoben inte är helt skrynkelfri. Då har jag kört några minuter med Steam&Go, vilket har snyggat till skjortan och gjort att den känts fräschare.

Förutom att dina plagg blir snygga att bära så tar Steam&Go 2-i-1 också bort obehagliga lukter och bakterier. Jag har testat Philips Steam&Go flera gånger på olika material och det fungerade bra både att stryka hängande som liggande. Maskinen är lätt att fylla på med vatten och börjar avge ånga efter bara ett par sekunders uppvärmning. Den tar dessutom väldigt lite plats och kan packas ned i ett mindre handbagage om du behöver ha den med på resan. En annan fördel med Philips Steam&Go är att det medföljer en borste som du kan sätta på ångstrykjärnet för att kunna ånga tjockare saker som filtar eller överrockar och ändå komma ner på djupet i tyget. Du kan också använda maskinen till att ta bort lukter från möbler eller gardiner, vilket är en mer skonsam rengöring än att behöva tvätta tygerna i maskinen.

Allt som allt är Philips Steam&Go 2-in-1 ångstrykjärn en mångsidig produkt som får mig att stryka mer helt enkelt. Dock för de som har skjorta till jobbet varje dag, så skulle jag inte slänga bort det vanliga sladdbundna ångstrykgjärnet än, då den presterar fortfarande bättre. Men jag upptäckte t.ex. att min fru som har många ömtåliga blusar har blivit väldigt förälskad i Steam&Go, så för rätt syfte är den ett självklart val. Du kan läsa mer om den på Philips hemsida.


Sponsrade produkter
Philips Steam & Go GC332
Philips Steam & Go GC332
829.00kr hos Media Markt
Media Markt

Till butiken
Philips PowerLife Plus GC2988
Philips PowerLife Plus GC2988
548.00kr hos Tretti
Tretti

Till butiken

Etiketter: , , ,

Kategori: hus-&-hem

| 19 juni 2017

Om skribenten ()

Mikael Lindström är Prylkolls nye ägare och ansvarig utgivare från och med januari 2014. Ibland hinner han även skriva en notis eller två.