Smarta hörlurar

Test av Urbanears Plattan ADV Wireless (trådlösa hörlurar)

Jag gillar att använda trådlösa hörlurar, eftersom sladden lätt blir i vägen annars. Detta blir speciellt tydligt när man tränar och då rör på sig mycket. Jag har testat en del trådlösa hörlurar, men inte varit riktigt nöjd förrän jag fick testa ett par Urbanears Plattan ADV Wireless.

Plattan-ADV-WL_black_5

Det stora problemet tidigare är att även om du varit fri utan sladd, så har navigeringen fungerat sådär på andra hörlurar (små knappar eller piggar), så man har ändå använt mobilen för att byta låt eller ändra volym. Med Urbanears Plattan ADV Wireless så finns det istället en smart lösning för det. Utsidan på den högra hörlurskåpan är tryckkänslig, så du kan styra hörlurarna med några enkla rörelser.

Genom att trycka en gång så sätter du igång musiken / stannar musiken / svarar i telefon (om hörlurarna redan är kopplade till telefonen). Trycker du två gånger så avslutar du ett samtal. Vill du öka volymen så drar du fingret uppåt, vill du sänka så drar du nedåt. Men allra smartart är att genom att dra fingret framåt så skippar du till nästa låt och vill du höra en låt en gång till så drar du bakåt fingret. Man vänjer sig ganska snabbt.

Ljudmässigt så är hörlurarna riktigt bra för den prislappen och trådlösheten. Det är klart att det finns dyrare hörlurar med bättre ljud, men inte lika smarta som Plattan. Dessa är som sagt ett par trådlösa hörlurar för dig som vill röra på dig och har man inte samma ljudkrav som om man ska sitta i soffan.

Vidare små smarta finesser är den tvättbara stoppningen runt bygeln (speciellt bra om du kommer att träna mycket med dem), nackdelen är dock att stoppningen inte riktigt sitter på plats. Men det märker man inte när man har dem på sig. En annan smart grej är att du kan använda hörlursjacket till att dela din musik med en kompis. T.ex. utmärkt om ni är två som vill kolla samma samma film på surfplattan.

Urbanears Plattan ADV Wireless har inte riktigt kommit ut i butik ännu, men säljs för under tusenlappen och jag kan varmt rekommendera ett par.


Sponsrade produkter
Apple AirPods
Apple AirPods
2416.00kr hos Megashop.se
Megashop.se

Till butiken
Marshall Major II Bluetooth
Marshall Major II Bluetooth
990.00kr hos Lars Bengtsson Ljud /Video
Lars Bengtsson Ljud /Video

Till butiken
Sony WH-1000XM2
Sony WH-1000XM2
3990.00kr hos Lars Bengtsson Ljud /Video
Lars Bengtsson Ljud /Video

Till butiken
Bose QuietComfort 35 2
Bose QuietComfort 35 2
3889.00kr hos Gaminggadgets
Gaminggadgets

Till butiken

Etiketter: ,

Kategori: ljud

| 2 juni 2015

Om skribenten ()

Mikael Lindström är Prylkolls nye ägare och ansvarig utgivare från och med januari 2014. Ibland hinner han även skriva en notis eller två.